Un Pla d’Igualtat és el conjunt de treballs orientats a introduir i implementar la cultura de la igualtat en el sí de les organitzacions.
– Diagnostiquem l’entitat
– Proposem les mesures i les accions necessàries per assolir els estàndards d’igualtat entre homes i dones a la vostra organització.
– Planifiquem i calendaritzem les accions del Pla.
– Fem l’avaluació del pla.

Som advocats experts en Dret del treball i Relacions laborals per això podem assessorar-te amb fonament sobre tota la normativa i regulació en matèria d’igualtat entre homes i dones a les organitzacions.

Més de 10 anys de docència universitària ens fan aptes per saber comunicar, explicar i transmetre la nova cultura de la igualtat en la vostra organització. Totes les persones de la vostra empresa o entitat han de conèixer i formar-se en aquest nou paradigma.

Sovint, els responsables de gestió de persones a la vostra empresa desconeixen les novetats legislatives d’innovació en flexibilitat i digitalització en els llocs de treball. Per tant, ometen flexibilitats favorables a l’equilibri de la vida professional i personal o familiar. Els plans de conciliació orienten els gestors de RRHH i persones en la cerca de l’equilibri que aporten les polítiques de flexibilitat i teletreball a les empreses.

Som experts en negociació col·lectiva. La nostra experiència en l’aplicació de l’ètica a les organitzacions ens consent detectar el talent extern i/o intern per assolir la responsabilitat d’esdevenir veritables agents d’igualtat a les empreses. Els principals actius del nou sindicalisme es trobaran a l’ètica empresarial. Per això, podem assistir-vos tècnicament per tal que la vostra sigui la millor negociació dins l’empresa.

No formen part de l’activitat de foment dels plans d’igualtat, sinó de la prevenció de riscos i seguretat en el lloc de treball. Tenim coneixement profunds del Dret penal i per tant, podem elaborar amb rigor aquesta classe de protocols com a eines de prevenció.

Son necessaris per a les relacions contractuals i jurídiques amb el sector públic. Cada cop més, les Administracions Públiques exigeixen aquests informes a les empreses si volen mantenir relacions jurídiques amb elles.

Gestionem el certificat d’excel·lència i el registre d’empreses acreditades per la Generalitat com a empreses exemplars en igualtat entre homes i dones.

Gestionem i tramitem l’obtenció de subvencions en matèria d’igualtat. Anualment tots els governs treuen una línia per ajudar les empreses que assumeixen aquesta bona practica i la implementen. Sovint, si es compleixen tots els requisits, el cost d’elaboració del Pla d’Igualtat, pot arribar a estar finançat en el 50%.